Galleri

Havets läckerheter

Njut av det allra godaste som havet har att erbjuda. Med excellenta råvaror, brillianta kockar och stjärnkrogar representerade i Guide Michelin är Göteborg en av Europas mest intressanta matstäder. Göteborgs Guideklubb visar Dig stadens kulinariska utbud.

Bild: Feskekôrka

Sjöfart

Hamnen – stadens hjärta och Sveriges port mot världen. Kontinenten är nära och vår vackra skärgård ligger alldeles bortom magnifika Älvsborgsbron. Göteborgs Guideklubb visar Dig guldkornen bland alla de vackra öar som bjuder in till besök med salta bad, släta klippor och charmig bebyggelse.

Bild: Göta Älv och Älvsborgsbron

Grönska

Parkernas stad erbjuder härliga promenader mitt i centrum. Rosariet i Trädgårdsföreningen är en av Europas främsta rosensamlingar. I glas och gjutjärn står Palmhuset som en juvel i den vackra parken. Njut av underbara dofter, vackra blommor och en god kopp kaffe.

Bild: Trädgårdsföreningen

Arkitektur

Stråk utmed vallgraven anlagd på resterna av stadsmuren. Göteborg var förr en befäst stad. Staden, inspirerad av holländsk stadsarkitektur, bjuder på en fascinerande historia. En stadsvandring inom vallgraven med Göteborgs Guideklubb ger perspektiv på stadens förflutna.

Bild: Vallgraven och Stora Nygatan

Vid älven

Barken Viking seglar inte längre, utan ligger förtöjd vid permanent kaj. Den fyrmastade barken är en av få kvarvarande i världen. Göteborgs Guideklubb visar Dig den vackra älvstranden med sevärdheter, landmärken och hamnen förstås.

Bild: Barken Viking

Utsikt

Se Göteborg ur ett nytt perspektiv från ovan. Göteborgs Guideklubb tar Dig till platser med underbar utsikt. En tur med Lisebergshjulet i en inglasad gondol bjuder på fin utsikt över hela stan.

Bild: Lisebergshjulet